Welkom bij Swingline.be

Hoe kan ik mij aanmelden aan swingline.be?

Kijk na in welke van de drie hieronder vermelde situaties je u bevindt en volg de instructies.

Situatie 1: Je hebt nog nooit een paswoord gekregen.

Indien je gegevens al volledig ingevuld werden door een touroperator kan je toch al proberen aan te melden volgens situatie 3 verderop beschreven maar indien dit niet lukt, neem dan contact op met één van de deelnemende touroperators uit deze lijst.

Situatie 2: Je kent je paswoord

Je hebt een paswoord gekregen van touroperator, dan ga je als volgt te werk:

Je klikt op de knop Login op de welkomstpagina.

Stap 1 : Licentie en paswoord ingeven

Eerste stap is nu het ingeven van uw licentiecode en uw paswoord. De licentiecode moet volledig ingegeven worden (Letter en cijfers zonder spaties bvb A1000). Het paswoord dat je ontvangen hebt is normaal gezien een code van 6 cijfers.

Stap 2 : gebruiker kiezen

Je bent door de controle van de licentie en het paswoord en je kan nu de gebruiker (of contactpersoon) kiezen uit het reisagentschap. Indien je niet tussen de lijst staat, kan je jezelf als gebruiker toevoegen door "toevoegen nieuwe gebruiker" te kiezen (Stap 3)

Stap 3 : Nieuwe gebruiker toevoegen

Een nieuwe gebruiker maak je door voornaam, naam, taal en e-mail adres in te brengen. Deze velden zijn verplicht maar kan je altijd later nog wijzigen. De voornaam moet wel uniek zijn binnen een reisagentschap want dit veld is de referentie die doorgegeven wordt naar de touroperators. Controleer ook het e-mail adres want dit wordt gebruikt om bvb uw paswoord terug door te sturen moest je dat vergeten zijn.

Stap 4 : Paswoord wijzigen

Als je voor de eerste maal inlogt in swingline.be ben je verplicht om je paswoord te wijzigen zodat enkel het reisagentschap zelf nog het paswoord kent.

Je kan onderaan op dit scherm (ook op een aantal vorige schermen trouwens) het veld "Remember me" aankruisen zodat je de volgende maal je paswoord niet moet ingeven. Je computer zal dan alle gegevens onthouden die nodig zijn om automatisch in te loggen.

Klik op "Volgende" en je komt in het hoofdmenu terecht.

Situatie 3: Je kent je paswoord niet meer.

Je klikt op de knop Login op de welkomstpagina.

Stap 1 : Paswoord vergeten

Klik op het veld "ik ben mijn paswoord vergeten" onderaan het scherm "Stap1".

Stap 2 : Paswoord opvissen

Geef nu uw licentiecode in. De licentiecode moet volledig ingegeven worden (Letter en cijfers zonder spaties bvb A1000) Klik daarna op "volgende"

Stap 3 : Gebruiker kiezen

Kies een gebruiker uit het lijstje met de gebruikers dat hier getoond wordt en klik op "volgende". Je zal nu een mailtje toegestuurd krijgen met je paswoord en kan verdergaan met Situatie 2 zoals hierboven beschreven. Indien je naam niet tussen de gebruikers staat, vraag dan aan één van je collega’s om je toe te voegen aan het reisagentschap. Indien er geen enkele gebruiker getoond wordt, neem dan contact op met één van de deelnemende touroperators om je gegevens in het systeem op te nemen.

Stap 4 : Mail verzenden